VI SÄTTER OSS IN I DITT
FÖRETAG, DIN VERKSAMHET & DIN BRANSCH.

VI SÄTTER OSS IN I DITT FÖRETAG,

DIN VERKSAMHET OCH DIN BRANSCH.

Skatteverket öppnar tjänst för utländsk e-legitimation

Nu öppnas möjligheten att använda en utländsk e-legitimation i en av Skatteverkets tjänster. Det är tjänsten för rot- och rutavdrag, där utländska utförare nu kan legitimera sig och skriva under med en utländsk e-legitimation.

För att utöka servicen för utländska utförare av rot- och rutarbeten har Skatteverket utvecklat tjänsten ”Rot och rut – företag” så att en företagare med en utländsk e-legitimation i enlighet med eIDAS-förordningen kan nyttja tjänsten fullt ut. eIDAS är en EU-förordning som gör det obligatoriskt för myndigheter att tillåta inloggning med utländska e-legitimationer.

– Det är väldigt positivt att vi nu kan utöka servicen för de utländska utförarna som utför arbeten i annat EU-land, så att de får samma förutsättningar som svenska utförare, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Den utländska utföraren kan logga in i tjänsten med sin utländska e-legitimation, antingen direkt eller via Mina sidor.

– Där kan utföraren lämna uppgifter på samma sätt som en svensk utförare. När uppgifterna fyllts i kan utföraren även skriva under uppgifterna med den utländska e-legitimationen, säger Pia Blank Thörnroos.

Tjänsten ger också ökad trygghet för utföraren då den bland annat får en kvittens på ärendet, möjlighet att följa sitt ärende och att se tidigare beslut.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK